Bench Onder Stroom
Ziteiland voor het participatief ontworpen zomerplein van vzw Onder Stroom. Onder Stroom is een krachtcentrale voor creatieve zielen. Genesteld in een voormalige boeienloods aan de Schelde - geprangd tussen ‘t Eilandje en Schipperskwartier. Een leegstaande ruimte wordt getransformeerd tot een autonome vrijplaats met kantoren, ateliers en evenementenlocatie. Onder Stroom is in haar eerste werkingsjaar uitgegroeid tot een artistiek en stedelijk laboratorium, een ontmoetingsplaats voor de buurt, voor kunstenaars, denkers en dromers met plaats voor artistieke, sociale en educatieve evenementen. Hier broeden makers samen of apart op nieuwe ideeën.

Outside bench
Galvanised steel / afzelia
Tavernierkaai 11, Antwerp
2020


Order now!
0
13
No items found.
No items found.

In de zomer van 2020 wordt het braakliggend terrein naast de site ingericht als een publiek toegankelijk Stroomplein met tribune, ziteiland en groene oase. Een nieuw ontmoetingsplek voor de stad, waar overdag volkskeukens worden georganiseerd en waar ‘s avonds theatergezelschappen en bands een podium krijgen.

Atelier Bontekoe Van Put coördineerde het bouwproces en ontwierp onder andere een centraal ziteiland, hiervoor werd gewerkt met gerecycleerd hout verkregen via Rotor VZW.


No items found.